BİLSA 3308 Mesleki Eğitim Programı
Sabit bilgilerde kurum vergi no ve okul başlangıç bitiş tarihleri doğru olarak girilmelidir. Yaz stajı varsa yaz stajının bittiği tarih yazılmalıdır.
Sigorta bilgileri sekmesinde Kısa vadeli sigorta kolları pirim yüzde 1 , genel sağlık sigortası primi yüzde 5 olarak mutlaka yazılmalıdır. Ayrıca Prim gününden rapor ve izin düşülsün butonları işaretli olmalıdır. Sgk işyeri sicil no mutlaka yazılmalıdır. Devamsızlık girişleri ay itibariyle yapıldığı için çalışma aralığı ayın başı ile ayın sonu arasında seçilmelidir.
Çalışma takvimi F7,F8,F9 tuşları ile düzenlenebilmektedir.İşletmeye gidilen günler buradan düzenlenebilmektedir.Sınıf tanımlamaları sistemden otamatik olarak gelmektedir. 12 .sınıflar yani staj yapan sınıflar 7-çırak , diğer sınıflar 19-stajyer olarak manuel olarak da sigorta kolları işaretlenebilmektedir. Sınıf kodu değiştirilebilmekte 9 sınıflar L1, 10 L2 , 11 L3 ,12.sınıflara L4 seviye kodu verilmektedir.
Devlet katkısı için bilsa programı kullanıyorsa yukardaki bilgilerin mutlaka girilmesi gerekmektedir.
Yeni işletmeler için işletme bilgi formu çıkarılıp yukarıdaki bilgilerin doğru olarak girilmesi gerekir.
Okul Devamsızlıklarının düşülmesi tercihe bağlıdır. Devlet katkısı işletme ödeme bilgileri ve öğrenci ödeme listeleri e-okuldan da çıkarılabilmektedir. Farklı olarak bilsa programında öğrenciye ödenecek ücret miktarı da gösterilmektedir.
Öğretmenlerin adlarını ,işletme günlerini , saatlerini manuel olarak yazabilir Bilsa haftalık ders programından aktarabilirsiniz.
Ayrıca öğrenciler sekmesinden öğrencilerin koordinatör öğretmen görevlendirmelerini düzenleyebilirsiniz.
Öğrenciye toplu bilgi atama bölümü sigorta giriş kayıtları açısından önemlidir.
9.sınıflar için 09.09.20.. şeklinde toplu giriş yapılabilmektedir.
Manuel öğrenci kaydı için öğrenci numarası girilip enter tuşuna basmak gerekiyor. Akabinde mutlaka sınıf seviyelerin görüleceği sınıfının seçilip kayıt edilmesi gerekiyor. Sigorta giriş tarihi, işe giriş tarihi ,işletme bilgisi, kimlik no, işletmeye gittiği günler, çırak -öğrenci işaretlenmiş yazılmış olmalıdır.
Yan menüden devamsızlık bilgileri tıklanarak öğrenciye özel okul , işyeri devamsızlıkları manuel olarak girilebilmektedir. Büyük harf kullanınız.
Öğrenci listeleri sekmesinde izin dilekçelerini çıkarabilirsiniz.
Öğrencinin numara ad soy ad değişikliği yapılabilir.
Öğrenci devamsızlık listesini toplu olarak düzenlemeden önce iş takviminde düzenleme yapmak kolaylık sağlayacaktır. Sürekli devamsız olarak işaretli öğrenci için devamsızlık girmeye gerek yoktur. Ayrıca açık lise öğrencileri için excelden devamsızlık aktarma sekmesi kullanılabilir. Bunun için e-okuldan devamsızlık bilgileri sadece veri -020 ile biten rapor excel formatında indirilmelidir.
SGK işlemleri için ilk yapılacak iş prim ödemeleri için gerekli xml dosyalarının hazırlanabilmesi için sigorta gün ve hesap kontrolü sekmesinde bulunulan ay ve önceki ay sekmelerine basılmasıdır.Bu kontrol otomatik hesap yapmaktadır.İşten çıkış belgelerinde son iki ayın hesaplı olması gerekmektedir. Bu sekmede herhangi bir kayıt butonu yoktur.
Sigorta giriş ve çıkış işlemlerini tek tek veya toplu olarak yapabilirsiniz. Bu işlemler bittikten sonra aylık sigorta primlerini hazırlayabilirsiniz. İşten çıkış nedenlerine 22 diğer nedenler eksik gün nedenine de 13 diğer nedenler yazabilirsiniz. Belge türünü 07 işaretlemeyi unutmayınız. 07 ve 49 nolu belgeler çırak öğrenci , 42 ve 50 nolu belgeler ise çırak ve öğrenci dışındaki sigortalılar için kullanılmaktadır.
Hiç yorum yok